Vår hedersordförande Gustav Lundberg gick bort i somras, 94 år gammal

Gustav var vår ordförande i fyrtio år och en fantastiskt sådan. Han hade en förmåga att se varje människas möjligheter och stötta och uppmuntra. Gustav var okonventionell i sitt tänkande och hittade nya lösningar där andra bara såg problem. Och sen hade han också en enorm kraft att driva igenom sina ideer. Han var aktiv i många olika sammanhang inte bara vår förening. Men för oss är är han skälet till att vi ännu finns till. Det var Gustav som såg till att den tidigare helt militära klubben fokuserade på ungdomar när militären inte behövde den. Det var Gustav som startade handikappsektionen (det är klart alla kan åka skidor, det krävs bara övning) Gustav såg också kvinnor och män som jämlika långt innan det var något som diskuterades.

På vårt senaste årsmöte uppvaktades Gustav av Orienteringsförbundet och fick en sällan utdelad guldmedalj för sina insatser för förbundet.

Som ett minne av Gustav har vi kvar Gustavs fond, som bildades till hans 90-årsdag. Den är till för ungdomar som utmärker sig i vår förening. Den fick många bidrag i samband med Gustavs begravning. Gustav är alltså redan begravd när du läser detta. Men hans minne lever länge än.
/Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *