Ras och Raket etapp 1

Marketappen bjöd på svår orientering och bitvis fysisk tuff terräng. Vi tacklade detta på olika sätt, men alla IFMV-löpare klarade utmaningen. Särskilt imponerade är vi av Gun, Hannes och Jakob som sprang nya och tuffare klasser i år!

image

Det roliga var att omdömena om banorna var delade mellan “jättetufft och jättejobbigt” och “jättetufft och jätteroligt” :). Snabbast i spurten var Hannes. I ÖM5 var kampen mellan Margareta och Ola stenhård, där ett parallellfel avgjorde till Olas favör. I H70 var det tight i klubbkampen trots att båda herrarna var ute över två timmar. Härligt kämpat! I H21K var gammal äldst, och nåt ska väl Anders ha när han av snällhet springer H21 trots att han kunnat springa den kortare H35 i tre år… Även Linda ändrade till kortklass i sista minuten (med mammas hjälp) och slapp springa så långt. Anders, Jakob och Klas hade längst banor med 7,5 km, men enligt GPS-spåren sprang vi även 6km i D60 och 9km i H13!

Första etappen gick Ras- och Rakettröjorna traditionsenligt till den som var närmast täten respektive slutet av sin klass efter en dag. Rasutnämningen delades av Karin och Jakob, båda fyra från slutet, med Bengt på en ärofylld tredjeplats som femma från slutet.

Nästan samma personer var också på pallen för Raketen, där Karin blev trea med sin 51e-plats, Jakob tvåa med sin 49e, och Linda som kom 7a vann Raketen etapp 1. Tävlingen var med andra ord precis lika svår att förstå som vanligt 🙂  Grattis alla!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *